Ervaring Henk-Jan Roersma

Werkzaam bij Countus accountants+adviseurs

''Vrij snel nadat ik het besluit had genomen om uit te kijken naar een nieuwe werkomgeving, heb ik contact opgenomen met Theo Reuters van de HRM-afdeling van SRA. Waarom?

 

Met 27 jaar ervaring als belastingadviseur én als leidinggevende en mede-eigenaar van een accountantskantoor, realiseerde ik me dat ik me in mijn zoektocht niet alleen moest richten op het 'advertentie-googlen'. De functie waar ik naar zocht, staat namelijk niet bij bosjes op vacaturesites. Het brede kantorennetwerk dat bij SRA is aangesloten, zou weleens wat moois op kunnen leveren, dacht ik.

 

Gedegen persoonlijk interview

Het intakegesprek met Theo en zijn collega Barry de Wilde was niet even een tik-tik-weg-gesprek op basis van een standaard-functiesjabloon, maar juist een zeer gedegen persoonlijk interview. Uiteraard is uitgebreid stilgestaan bij mijn functioneren tot dan toe als belastingadviseur en leidinggevende en mijn kennis en ervaring in beide rollen.

 

Persoonlijkheidskenmerken en competenties zijn daarbij eveneens goed doorgesproken. Een paar uur later vertrok ik met het goede gevoel dat Theo en Barry zeker iets voor me zouden kunnen betekenen. Ze gaven aan dat er al wat belletjes bij hen waren gaan rinkelen over eventuele mogelijkheden voor mij.

 

Korte tijd daarna legden Theo en Barry me twee mogelijke banen voor. Beide opties waren reële kansen, waar ik de in het gesprek gegeven input van wensen en randvoorwaarden in terugvond. Eén daarvan bleek Countus accountants+adviseurs te zijn, en wel de vestigingen Apeldoorn en Deventer in een gecombineerde functie.

 

Kennismakingstraject

De directeur van deze vestigingen is accountant en zelfs nog een oud-collega. Dus een afspraak gemaakt. De wensen ten aanzien van de functie zoals ik had besproken bij het SRA vond ik bij Countus vervuld. Gedurende het kennismakingstraject hield Theo contact met mij en Countus om als procesbegeleider de voortgang te bewaken.

 

Inmiddels ben ik al weer geruime tijd aan de slag bij Countus Apeldoorn en Deventer. Ik ben enthousiast over de rol die ik er mag vervullen. Het is een organisatie die de ontwikkelingen in onze branche oppakt en investeert in mensen en systemen om aan de veranderende vraag van cliënten te voldoen. Een goede match dus, tot stand gekomen dankzij Theo en Barry van SRA. Bedankt mannen!''

Terug naar alle successen

Vacature Zoeken

Categorie
In de functie
In de provincie
zoeken
 • Top Vacature
  Controleleider/ (junior) manager
  Veenendaal
 • 20-03-2019
  Accountant voor de samenstelpraktijk
  Gorinchem
 • 20-03-2019
  Controleleider
  Goes, Middelburg, Terneuzen

werkenbijsra.nl maakt gebruikt van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren